Svjetski najopasniji putevi koji će vas zaprepastiti : Broj 5 izgleda strašno

Bojiš li se visine?

Pa, ja da! I ne bojim se pada od tačke A do tačke B. Bojim se tog iznenadnog zaustavljanja na kraju … Međutim, ako ne postoji drugi način nego da pređemo neki neosigurani vješajući most ili neki uski prolaz na vrhu kanjona, ne bih imao problema preći. Međutim, želio bih istaknuti da strah igra veliku ulogu u onome šta radimo ili ne.

Pronašli smo neke od najopasnijih cesta na svijetu i htjeli smo podijeliti one s tobom. Zanima nas ako biste imali dovoljno hrabrosti prijeći te ceste.

Karakoram Highway, Pakistan – Kina

1

Ova autocesta koja je dugačka 1300 km, jedna je od najviših međunarodnih autocesta. Jedan dio autoceste takođe doseže tačku od 4.600 m (15.091 ft). Problemi nisu samo uske autoceste i nadmorske visine. Najopasnija su klizišta koja su obično uzrokovana jakim monsunima. Da ne spominjem zimsko vrijeme, jer ne možete koristiti ovu autocestu tokom zime zbog mogućih lavina.

Autocesta Leh-Manali, Indija

2

Ova autocesta prolazi kroz nekoliko planinskih prolaza, a takođe je na visokoj nadmorskoj visini, baš kao i ona u Kini. Svaka tačka ove autoceste je na nadmorskoj visini od 4 do 5 km. Najopasnije je ovdje da autocesta nije dovoljno široka da dva kamiona sigurno prolaze istovremeno. Ali to ne izgleda kao problem za lokalne vozače koji koriste ovu autocestu kako bi putovali.

Put kroz Salar de Uyuni, Bolivija

3

Autocesta koja prolazi kroz osušeni Salar de Uyuni je na 3,650 m (11.811 ft) iznad razine mora. Opasno je jer nemate šta koristiti kao orijentir, vrlo je lako izgubiti se i ne želite se izgubiti tamo. Temperature se kreću do -30 ° C.

Autocesta James W. Dalton, Alaska, SAD

4

Ova ruta je usred ničega, ima 3 naselja na njoj, 1 medicinsko središte i jednu policijsku stanicu kako bi svi bili sigurni. Postoji tačno 666 km (413 milja) ceste, a samo 175 km je asfalt, a ostalo je šljunak.

“Voz do oblaka”, u Argentini

5

Ovo je vrlo podmukao prolaz jer ova željeznička pruga prelazi i kroz mnoge “ručno izrađene” strukture.

Put kroz Skipper Canyon, Novi Zeland

6

Ova je cesta vrlo slična prethodnoj željeznici. Prolazi kroz stijene i kanjone, strmine i nizbrdice, mostove, teške zavoje. Tako je opasno da vam niko ne želi dati osiguranje ako odlučite proći kroz to.

Tianmen Mountain Road, Kina

7

Ova cesta vodi do budističkog hrama na vrhu planine Tianmen. Ima 11 km i 99 zavoja.

Ostavite komentar

ČUVA BENZIN I GLAVU: 12 vrhunskih savjeta koji će i početnike pretvoriti u profesionalce

Oni su podijelili svoj selfie na internet i zažalili zbog toga