loading...

ČUVA BENZIN I GLAVU: 12 vrhunskih savjeta koji će i početnike pretvoriti u profesionalce

0
175

1Iskusni vozači znaju da nije nimalo lako posjedovati automobil.

Sve vrijeme morate da se borite s mnogo malih problema. Takođe morate da vodite računa i o bezbjednosti vašeg omiljenog vozila. U namjeri da vam olakšamo život, mi smo sakupili 12 trikova koje koristi iskusni vozači, a koji će biti od koristi kako početnicima, tako i onima kojima je vožnja profesija.

1. Lak za nokte može skoro potpuno da sakrije male ogrebotine na automobilu

1

Uzmite lak za nokte koji odgovara boji automoila i stavite ga na ogrebotinu. Kada se osuši, išmirglajte ogrebotinu da biste je učinili glatkijom.

2. Providan lak za nokte može da spriječi pucanje šoferšajbne

2

Ako vam kamen pogodi šoferšajbnu i napravi duboku pukotinu, ona će vremenom postajati sve veća i veća. Stavite na pukotinu 2 ili 3 sloja providnog laka za nokte. Ovo će zaustaviti njeno dalje širenje.

3. Okrenite volan kada morate da napustite automobil na kratko vrijeme

3

Ako parkirate automobil po toplom vremenu, za kratko vrijeme volan će se ugrijati toliko da nećete moći da ga držite. Da biste ovo spriječili, okrenite volan za 180 stepeni kada napuštate automobil.

4. Spriječite sunce da vam ide u oči

4

Piloti često koriste ovaj trik. Da izbjegnete da vas zaslijepi sunce, uzmite akrilnu ploču i stavite je na šoferšajbnu. Akril će se lako zakačiti za šoferšajbnu zahvaljujući statičkom elektricitetu i veoma dobro će zaštititi vaše oči od ultraljubičastog zračenja.

Ostavite komentar